İncelemeler

Volvo’nun Amiral Gemisi ” Volvo S90 “

Volvo’nun XC90 ile başlayan yeniden doğuş sürecinin ikinci aşaması S90 oldu. XC90’ın sahip olduğu bütün tasarımsal ve teknolojik gelişmeleri sedan karoserine uyarlayan Volvo, böylelikle 10 yıldan beri piyasada boy gösteren S80’ini emekliye ayırıp, yerine tamamen yeni S90’ı satışa Volvo1sunacak. İsim değişikliği iki araç arasındaki farkların sadece küçük bir kısmı. Volvo’nun yeni geliştirdiği SPA platformu üzerinden yükselen araç XC90’dan aşina olduğumuz motorlarla ve tasarım özellikleri ile geliyor.

 

 

 

 

S80’in sahip olduğu 2,83 metrelik aks mesafesine karşılık yeni Volvo S90, 2,94 metrelik aks mesafesiyle yerini aldığı modelden çok daha geniş bir iç mekan sunuyor. Ayrıca S80’in 480 litrelik bagaj hacmine karşı S90, 500 litrelik bagaj hacmine sahip. Gövdesinin volvo2büyük bölümü bor çeliğinden imal edilen S90, Volvo’nun değerlerinin en başında yer alan güvenlik sebebi ile yerini aldığı modelden biraz daha ağır bir durumda. Tam olarak 171 kilo alan S90 (1800 KG) bu farkı sahip olduğu tamamen yeni Drive-E motorlar ile kapatıyor.

 

 

volvo5İç mekana geçtiğimizde ise, en az dış tasarımdaki değişim kadar radikal bir fark bizi karşılıyor. Büyük abisi XC90 ile hatırı sayılır derecede iç mekanda benzerlik taşıyan S90, yerini aldığı modelde ki düğme kalabalığına karşılık, sadece 9 adet düğme ve 12,3 inçlik merkezi dokunmatik bir ekrana sahip. Oldukça kaliteli ve sofistik görünen yeni iç mekanın XC90’dan ayrılan en büyük farkı, S90’ın sahip olduğu “Air Blade” olarak adlandırılan dikey klima kolları. 90 serisinin sahip olduğu merkezi dokunmatik ekran, bütün kontrol mekanizmasının kalbini oluşturuyor. Kameralardan, araç tercihlerine, navigasyondan klimaya kadar bütün kontroller bu ekran üzerinden yapılıyor. Ayrıca bu ekranın Apple CarPlay ve Google Android Auto’yu da desteklediğini belirtelim.

 

animal

                  Eğer bir Volvo’dan bahsediyorsak ve bu Volvo 10 yılın sonunda tamamen yenileniyorsa, beraberinde pek çok güvenlik ilki de peşinde geliyor demektir. Bütün Volvo’ların sahip olduğu “City Safety” sistemi artık 90 serisinde arabalar hariç insanlar, bisikletliler ve hayvanları da algılıyor ve gerekli olan durumda tam kuvvette fren uyguluyor. Üstelik bunu gece gündüz fark etmeksizin her türlü ışık koşulunda sağlayabiliyor. Yine XC90 ile birlikte ilk kez sunulan yoldan çıkma koruması ve otomatik frenlemeli kavşak desteğine ek olarak, S90’da ilk kez büyük hayvan algılama sistemi ve yarı otonom sürüş sistemi sunulmaya başlanacak. Bu sistem otoyollarda 130 km/s hıza kadar aracın önünde bir araba bulunmasa bil,e kendi kendine gitmesine olanak sağlıyor.

 

Volvo S90, ülkemizde ilk olarak tıpkı XC90 gibi D5 kodlu 2.0 litre 235 HP güç ve 480 Nm tork üreten 8 ileri otomatik şanzımanlı ve dört tekerlekten çekişli olarak, daha sonra ise T8 kodlu 2.0 litre 407 HP güç ve 640 Nm torka sahip hem benzinli hemde elektrikli bir motora sahip hybrid motor ile 2016’ın üçüncü çeyreğinde Volvo Showroom’larındaki yerini alacak.

Bir Cevap Yazın