Los Angeles otomobil fuarında tanıtılması kesin gözüyle bakılan Mazda3’ün resmi görüntüleri sızdırılmış durumda.
Dördüncü nesil Mazda3, önümüzdeki yıl yollarda ki yerini almadan hemen önce, Los Angeles otomobil fuarında ete kemiğe bürünmüş bir şekilde görücüye çıkıyor olacak. Kai concept isimli aracından oldukça esinlenmelere yer verildiğini net bir şekilde görmekle birlikte, aracın tasarımsal açıdan selefine göre oldukça daha sportif ve çizgileriyle bu sefer şeytanın bacağını kıracak nitelikte gibi gözüküyor.
Özellikle aracın ön yüzünde yer alan krom ızgara çerçevenin, aydınlatma grubu dahil olmak üzere tamponu sararken, şık ve zarafetin artık premium olarak anılması gerekliliğini vurgular nitelikte. Gerçi ülkemizde Japon otomobillerinin premium algı tarafında biraz daha iç piyasaya yönelmesiyle çözülebilecek bir durumunda olduğunu bilmek gerekiyor. Çünkü en azından ülkemizdeki algının satmak için araç alma yolundan geçmesi nedeniyle, Mazda / Mitsubishi gibi otomobillerin gerçek değerlerini koruduğunu söylemek oldukça zor. Bu tabi markaların suçu değil, daha çok tüketici alışkanlığı olarak belirtmek doğru olacaktır.
Fotoğraflara yansıyan bu KAİ concept aracına ait yeni Mazda3 serisi, selefinde olduğu gibi Skyactive– vehicle mimarisi kullanılmaya devam edileceğinden söz edilirken, motor şanzıman bileşenlerinin yine selefiyle korunacağı ulaşan bir diğer bilgiler arasında.